Bliv iværksætter i dag

Rigtig mange drømmer om at blive iværksættere. Heldigvis er der flere og flere der giver sig i kast med at udleve denne drøm, og det kan du også gøre. Herunder får du nogle gode råd til, hvad du skal være opmærksom på, når du vil oprette din virksomhed.

Forskellige selskabsformer 

Når man ønsker at starte en virksomhed, så er der mange ting, man skal være opmærksom på, og der er mange beslutninger, der skal tages. En af disse beslutninger er, hvilken selskabsform man skal vælge. Det er vigtigt at være opmærksom på, at man kan oprette forskellige former for selskaber, der er nemlig forskel på, om det er aktieselskaber, anpartsselskaber eller iværksætterselskaber. I daglig tales kaldes selskabsformerne for A/S (aktieselskab), ApS (anpartsselskab) og IVS (iværksætterselskab). 

Siden 2019 har det ikke været muligt at oprette et iværksætterselskab, så derfor står valget for nye iværksættere i dag imellem ApS og A/S.  

Hvilken selskabsform man som iværksætter bør vælge, afhænger først og fremmest af indskudskapitalens størrelse. Det er størrelsen på indskudskapitalen, der afgør, om det er muligt for dig som iværksætter at oprette enten et aktieselskab eller et anpartsselskab. Førend det er muligt at oprette et aktieselskab, kræver det en indskudskapital på 500.000 kr., hvorimod et anpartsselskab kun kræver en indskudskapital på 50.000 kr. Et anpartsselskab er den mest almindelige selskabsform, og det er oftest denne selskabsform, som nyopstartede iværksættere benytter sig af. Det er nemt og hurtigt at oprette et anpartsselskab, og du vil oftest have dit CVR-nummer og ApS indenfor et døgn.  


Hav aftalerne i orden 

Som iværksætter er det en rigtig god idé at teame op med samarbejdspartnere, som kan bidrage til at realisere drømmen om en succesfuld virksomhed. Når de rette samarbejdspartnere er fundet, så kan det være en fordel for virksomhedens fremtidige drift, at man har en ejeraftale på plads.  

En ejeraftale har til formål at regulere det interne forhold mellem ejerne i enten et aktieselskab eller et anpartsselskab. En ejeraftale kan ses som en form for forventningsafstemning eller et sæt af spilleregler, som skal minimere risikoen for konflikter ejerne i mellem. På den måde har ejerne af selskabet mulighed for at aftale, hvad der forventes af hinanden, samt hvordan eventuelle konflikter om ejerforhold, rådighed og arbejdsbyrder bør løses.  

Uanset om der vælges at oprette et aktieselskab eller anpartsselskab, så er det en fordel af have en ejeraftale på plads. Det er også i denne. at aftaler om konkurrenceklausuler og kundeklausuler bør indgå. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *