Hvad er e-learning?

E-learning er sandsynligvis et begreb, som du er støt på. Enten på din arbejdsplads eller måske i forbindelse med dit barns skolegang. Ja, selv hvis du ikke er stødt på begrebet, er der faktisk gode muligheder for, at du har beskæftiget dig med e-learning. Konceptet findes nemlig overalt. 

E-learning kort fortalt

E-learning kan være mange forskellige ting. Overordnet set er det nogle kurser, som man gennemgår på egen hånd over computeren, telefonen eller en tablet. Det vil altså sige, at e-learning er lærestof, som er tilgængeligt på en eller anden form for gadget. 

E-learning kan for eksempel være et powerpoint, en lydfil eller en video, men det kan også være mere avancerede programmer. Der kan for eksempel være tale om et spil eller en quiz, hvor du selv skal yde en aktiv indsats. Udformningen af din e-learning er fuldstændig op til distributøren. 

Arbejdspladser gør flittigt brug af e-learning

Specielt på store arbejdspladser giver det ofte enormt god mening at benytte sig af e-learning. Markedet udvikler sig hele tiden, og det betyder, at virksomheder konstant må forbedre de ansattes kompetencer. E-learning er et enormt velegnet redskab til at varetage netop denne funktion. 

I en stor virksomhed kan det først og fremmest være vanskeligt at samle alle ansatte. Hvis alle ansatte skulle til det samme møde, ville der sandsynligvis ikke være plads i lokalerne, og det kunne betyde, at mødet skulle afholdes over mange omgange. Med e-learning har de ansatte mulighed for at blive klogere samtidig med, at de sidder ved deres egen computer. 

Desuden kan det i en stor virksomhed være vanskeligt at finde et tidspunkt, der passer alle medarbejderne. Med e-learning kan man nyde den fordel, at kurset kan tages, når den ansatte har tid. Når de ansatte ikke er væk på samme tid, betyder det desuden, at arbejdsindsatsen bliver mere jævnt fordelt.

En præcis form for læring

Hvis en underviser eller en chef skal videregive nogle informationer, kan man ikke undgå, at der spiller en menneskelig faktor ind. Det kan være, at der er nogle informationer, som chefen glemmer at videregive eller nogle begreber som underviseren ikke får forklaret helt nøjagtigt.

Med e-learning er der mulighed for at få alt lærestoffet ned på skrift eller indtalt. Det vil altså sige, at denne form for læring er meget mere velovervejet. Samtidig vil den sandsynligvis være lettere at forstå, fordi der ikke er nogle ting, der bliver udeladt ved en fejl. 

Spørg dine ansatte til råds – løbende evalueringer

Overvejer du at gøre brug af e-learning, er det naturligvis relevant at høre de ansatte, hvordan systemet fungerer. Med e-learning får du nemlig ikke samme grad af kommunikation med dine ansatte, og derfor skal du sandsynligvis selv gøre en aktiv indsats, hvis du skal have respons. Ved at lytte til dine medarbejde, kan du forbedre virksomhedens e-learning, så den bliver endnu mere effektiv. 

E-learning er en god mulighed for at have kurser liggende, som de ansatte kan tilgå, hvis de er i tvivl. Ved løbende at opdatere disse kurser efter de ansattes råd, vil arbejdet sandsynligvis forløbe mere effektivt. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *