Er en landmåler det samme som en landmålingstekniker?

Der er mange danskere der ikke ved hvad en landmåler er, og hvad der er forskellen på en landmålingstekniker og en landmåler. Her opklarer vi mysteriet, og forklarer dig forskellen på en landmåler og en landmålingstekniker. Er der overhovedet nogen forskel? Det forklarer vi dig i denne artikel

Hvad er en landmåler?

En landmåler er faktisk præcis det det høres ud som, det er en der er specialiseret i, at opmåle land. Dette kan man have brug for, hvis man for eksempel har brug for at få opmålt eller retableret skel på sin ejendom. Det er nemlig ikke altid så nemt at vide, hvor der går skel, hvis man ikke har fået det opmålt for nyligt. Hvis du for eksempel ikke er helt sikker på hvor der går skel på din ejendom, så kan det være en god ide at få det opmålt. Det gælder specielt i forbindelse med salg, der det er helt essentielt at vide, hvor stor ejendom man sælger. Der er dog flere ting som en landmåler kan hjælpe med.

En landmåler har gerne en uddannelse som bygningskonstruktør, med speciale som kort eller planlægningstekniker. En landmåler kan have kompetence i opmåling af skel, dronefoto til kort og 3D modeller, udarbejdelse af 3D tegninger, kortlægning og afsætning af bygninger.

Hvis man for eksempel har brug for at få et overbliksbillede over en større ejendom, så kan en landmåler være behjælpelig med, at operere en drone og lave et fuldstændigt billede af din ejendom. En landmåler kan også hjælpe med udstykning af ejendom, hvis man for eksempel skal sælge en helt ny bolig. Mange landmålere har helt særlige specialer, der gør at de kan være behjælpelige med forskellige landmålsopgaver. Derfor er det relevant at du finder en der specialiserer sig i lige præcis det du skal have hjælp til, hvis du skal have fat på en landmåler til en landmålingsteknisk opgave.

Er der forskel på en landmåler og en landmålingstekniker?

Det store spørgsmål er, om der egentlig er nogen forskel på en landmåler og en landmålingstekniker? Sandheden er, at en landmålingstekniker er en mere brugt og mere moderne betegnelse på en landmåler. Det er sådan landmåleren refereres til i daglig tale, og der er altså ingen forskel på, om man introduceres til en landmåler eller landmålingstekniker. Den sidste betegnelse, lyder for mange lidt mere faglig, og det er måske også derfor den bliver brugt mere i dagligtalen. Opklaringen på spørgsmålet er altså, at der ikke er nogen forskel på en landmåler og en landmålingstekniker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *