Tjen penge online – Guide til arbejde hjemmefra på nettet – 2021

Tjen penge onliine hurtigt

Arbejde hjemmefra? Tjen penge online? Eller drømmen om at kunne bo hvor som helst, eller rejse verden rundt og kun tjene penge fra sin laptop er en drøm som i de senere år er blevet mere og mere realistisk at kunne udleve.

CORONA OPDATERING

Nu hvor mange er tvunget fra at arbejde med andre mennesker og derfor skal finde en anden indkomst giver det mening at se på hvordan man kan tjene penge online.

Se min liste her:

(opdateret juli 2021)

11 forslag til hvordan du  kan tjene penge på internettet – hjemmefra eller på farten

Her er en række muligheder for dig der gerne vil tjene penge online:

  1. Online freelancer – sikre penge, men hårdt arbejde
  2. Online betting – kræver at du kender lidt til betting og sport
  3. Online gambler – hurtige penge (måske)
  4. Affiliate marketing – passiv indkomst?
  5. Professionel blogger – tjen penge på at blogge
  6. Professionel tester af spørgeskemaer
  7. Se og bedøm reklamer
  8. Lave videoer til Youtube og Fiverr
  9. Social media community management
  10.  Skriv en e-bog
  11. Lav et online kursus
  12. Tjen penge på at podcaste

Internettet har gjort det muligt for alle at kunne tjene penge og arbejde online bare man har en computer og en internetforbindelse – og ved hvordan man skal gøre.

Bosat i udkantsdanmark  eller udstationeret og uden arbejde?

Tag sagen i egen hånd og start med at tjene penge på nettet.

Fordelene ved at tjene penge på internettet

Fleksibiliteten, ingen transporttid, lave faste udgifter, friheden og muligheden for passiv indkomst er noget af det der trækker i folk.

Muligheden for at kunne være hjemme sammen med familien, muligheden for at kunne købe drømmehuset i det billige, men naturskønne udkantsdanmark (og stadig tjene penge) er også blevet fremhævet som store fordele af dem der arbejder og tjener penge online.

De fleste vil bare gerne tjene lidt ekstra penge ved siden af deres job – men det kan også være at man af forskellige årsager er havnet i udlandet og har svært ved at få et job lokalt. I begge tilfælde kan  en online indkomst være en mulighed.

Ulemperne ved at tjene penge online

Det kan være ensomt ikke at have kollegaer og det kræver stor selvdisciplin at skulle styre hvornår man arbejder – og hvor når man holder fri. Derudover så er man ikke garanteret en bestemt indkomst men overladt til sin egen dygtighed, held og tilfældigheder. Det kræver helt klart is i maven. Med mindre du har formået at skabe dig en passiv indkomst, så er det også en udfordring ved arbejde online som selvstændig at man ikke får løn hvis man er syg.

Min egen erfaring med online arbejde

Jeg har selv (siden 2012) haft en bi-indtægt online som hver måned har gjort min økonomi lidt sødere. Indkomsten har i nogle perioder været passiv, andre gange har jeg knoklet i mange timer kun for at opdage at det var en blindgyde uden noget  udbytte.

Men blindgyderne har gjort mig klogere og hvis jeg idag blev tvunget til at slå mig ned på Christiansø eller Anholt ville jeg stadig kunne skabe mig en hæderlig månedsløn ved at arbejde online – fordi jeg nu (i højere grad) ved hvad der virker.

Nemme penge på nettet?

Lad det være sagt med det samme at det tjene penge på nettet sjældent er ‘nemme penge’, men det er en attraktiv og fleksibel måde at arbejde på med et stort potentiale for stor indtjening med en lille indsats (på sigt).

Min egen online indtjening er kun mellem 10-30% af hvad jeg tjener på mit fuldtidsarbejde. Men det er er altså oven i min normale månedsøn. Min indkomst kommer fra affiliate marketing, adsense fra  flere af de blogs jeg har lavet. Men det er klart at min online indkomst ville være anderledes (større) hvis jeg arbejdede online fuldtid.

Forslag til hvordan du  kan tjene penge på internettet

Her er en række muligheder for dig der gerne vil tjene penge på internettet:

  1. Online freelancer – sikre penge, men hårdt arbejde
  2. Online konkurrencer – store gevinster (lille chance, men risikofrit)
  3. Online gambler – hurtige penge (måske)
  4. Affiliate marketing – passiv indkomst?
  5. Professionel blogger – tjen penge på at blogge
  6. Professionel tester af spørgeskemaer
  7. Se og bedøm reklamer
  8. Lave videoer til Youtube og Fiverr
  9. Social media community management
  10.  Skriv en e-bog
  11. Lav et online kursus


1. Online freelancer

Som online freelancer kan du arbejde hvorfra i verden du vil. Det er et hårdt, men en sikker og konkret måde at arbejde online på. Det kan ikke rigtig gøres passivt eller skaleres op. Du sælger dine timer. Men er du dygtig og arbejdsom så kan du dog tjene gode penge. Der er også mange muligheder for at udvikle din online business efterhånden som du udvikler dig.

Det gode ved at arbejde freelance er at du sjældent løber nogen risiko. Hvis du har en opgave så tager du fat på at løse den. Når opgaven er løst har du tjent dine penge. Det er super simpelt, men kræver at du har nogle evner der gør at du er værd at hyre.

Følgende færdigheder er efterspurgte online:

Tekstskrivning – og du behøver på ingen måde at være forfatter eller uddannet journalist for at komme i gang. Lønnen er ikke høj, men markedet er kæmpestort (selv i Danmark) og man kan næsten få uendelige mængder af arbejde. Arbejd når du vil og lige så længe du vil.

Grafisk arbejde – her skal du være en dygtig eller billig. Hvis du ikke er dygtig, så vil jeg foreslå at du skynder dig at blive dygtig så du kan få en ordentlig løn. Til gengæld er grafisk arbejde meget højt lønnet og det kan være en rigtig god løsning. Men vær opmærksom på at konkurrencen er stor og du skal arbejde hårdt.

Hjemmesider og programmering – Ingen overraskelse at du kan arbejde online med programmering og bygning af hjemmesider. Konkurrencen er dog kæmpestor og markedet er kun lukrativt hvis du finder en måde at automatisere eller ved at du bliver “et navn” indenfor denne niche.

>>>Læs artiklen derfor skal du blogge 

Korrekturlæsning og oversættelse – korrekturlæsning og oversættelse har traditionelt set altid været freelance arbejde – og det er oplagt at gøre som online freelancer.

Om online freelancing

De fleste online freelancere fra Danmark har svært ved at konkurrere på prisen med resten af verden, så derfor er det en god idé som freelancer at henvende sig til det danske marked hvor du har en baggrund der gør at du er særlig kvalificeret og kan tale mere direkte med kunderne.

Når man starter op som freelancer er det super vigtigt at få opbygget et godt ry og stribe af glade kunder. Ofte vil det være en god idé at arbejde gratis eller yde en ekstraordinær stor indsats.

Steder at starte med at tilbyde dine ydelser:

Upwork

Fiverr.com

 


2. Online betting – nemme penge?

Sjovt og spændende. Men nok ikke noget du skal basere din indkomst på.

Betting og oddset er dog en god aktivitet – og en del flere danskere end man lige skulle tro lever faktisk af at spille på sportsresultater.

Karamba er et godt bud på online betting


3. Online gambling – tjen hurtige penge

Sjovt og spændende, men kræver held eller stor dygtighed for at få succes. Men du har en chance for at tjene hurtige penge. Husk at stoppe i tide.

Første fix er gratis…

Hos Spilnu får du 100kr i bonus ved oprettelse

Hvis du er dygtig til poker eller backgammon så er det også en mulighed. Her er der lidt mere talent og erfaring der spiller ind, så på den vis er poker og backgammon et lidt mere sikkert kort (dog er der stadig meget stor risiko i alle former for online gambling).

 


4. Affiliate marketing

Affiliate marketing er hårdt arbejde, men du kan skabe dig  en god passiv indkomst hen ad vejen, hvis du er dygtig og arbejdsom.

Affiliate marketing handler i bund og grund om at henvise andre til en webshop (eksempelvis ved at anmelde et produkt) og så modtager du en procentdel af hvad dem du henviser køber for.

Jeg benytter mig selv primært af Partner-ads som ‘Affiliate netværk’. Når man opretter sig hos et netværk får man adgang til de webshops som har tilmeldt sig. Herefter starter arbejdet med at lave en blog, skrive anmeldelser, hjælpe andre, skabe troværdighed og være autentisk og tiltrække læsere.


Få en gratis bruger på Partner-ads her

Få også en gratis bruger på Adservice – godt dansk program

– man kan ligeså godt skrive sig op begge steder da de forskellige netværk har forskellige programmer.


Du kan tjene rigtig mange penge på affiliate. Mange danskere og især mange amerikanere lever udelukkende af affiliate marketing. Hvis du vil være er seriøs omkring det bør du overveje et medlemskab af forummet ‘Marketers.dk‘ hvor nogle af de skarpeste marketers i Danmark sidder klar til at hjælpe. Du vil HELT sikkert lære en masse om online marketing – alene bare ved at se de mere end 50 webinars der serverer det hele på et sølvfad.

Se listen med webinars du får adgang til på Marketers.dk (nogle af dem er også tilgængelige ‘udefra’).

Min egen online indkomst kommer primært via affiliate marketing.


5. Tjen penge på at blogge

Sjovt og nemt (skulle man tro), men hvis du vil tjene penge på at blogge kræver det stabilitet, gode skrive-evner og et engageret købeklart publikum. Pengene og indtjeningen kommer IKKE med det samme.

Læs artiklen om hvordan man laver en blog

Når først du har en blog kan du tjene penge via google reklamer (adsense), affiliate marketing, digitale produkter, freelancing, kurser (online eller offline) osv. Der er rigtig mange muligheder for at skaffe sig en online indtjening via en blog. Men det er hårdt arbejde.

Jeg vil dog gerne understrege at jeg næsten anbefaler alle der gerne vil positionere sig, brande sig, skabe sig et navn, en indkomst – eller muligheder for indkomst hen ad vejen – at starte en blog.

Jeg har skrevet en hel artikel om hvordan, hvorfor og hvor ofte du skal blogge.

 Læs artiklen om hvorfor du skal blogge
Læs artiklen om hvordan man laver en blog


6. Sig din mening online – og bliv betalt for den

2 bud på denne type service..

 1. Toluna og de danske: Opinionsland

Toluna er et ret stort europæisk foretagende hvor man kan oprette sig (gratis) og derefter deltage i spørgepaneler, brugerundersøgelser og så videre. Nogle gange er det sjovt andre gange lidt kedeligt, men det giver nogle interessante bonusser og kontante gaver. Du kan veksle dine bonusser til produkter fra Zalando, Matas, Footlocker osv. 

Læs mere her om Toluna.

Opret en bruger på Toluna her

Opret en bruger på Opinionsland her


8. Lav videoer til Youtube og Fiverr

Hvis du er god til at lave videoer så kan du enten oprette en kanal på Youtube og bede Google om at sætte reklamer på kanalen(‘blive Youtube-partner’). Hvis folk så klikker på dine reklamer, tjener du lidt småpenge. Men hvis ingen kikker på dine videoer (og ingen der klikker) så er det spild af tid og u tjener intet. Til gengæld kan du tjene penge på at lave små videoer og sælge dem til andre. Det kræver dog at du er dygtig – og ofte vil du kun tjene ca. 30-100kr per video.
Men se på om Fiverr.com kunne være et sted du ville sælge videoer?


9. Social media community management

Mange virksomheder vi gerne være på de sociale medier, men enten ved de ikke hvordan eller også har de ikke tid. Der er derfor efterhånden mange på nettet der arbejder professionelt med at opdatere virksomheders sociale platforme. Så hvis du er skarp til Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest, Instagram og kan demonstrere det så er der store muligheder for at få en fast tjans du kan klare hvor som helst fra – men vær opmærksom på at man så også ofte binder sig til at være online meget meget ofte.


10. Skriv en e-bog

Med e-bøger kan “hvem som helst” blive forfatter. Nu står der i hvert fald ikke et forlag i vejen for at du kan blive udgivet – og med e-bøger behøver man heller ikke lægge en masse penge ud for den dyre trykning af papirbøgerne.

Det er dog ikke sådan lige at skrive en e-bog, der sælger. Det kræver at man har et købeklart publikum – og hvis ikke der er nogen købere, så bliver det svært at tjene penge.

Jeg vil anbefale dig at starte med at skrive en blog (læs hvordan man starter en blog her) og på den måde teste dine skriveevner og dit emne på et publikum. Du skal også huske at bygge en emailliste – og på et tidspunkt har du fået så meget feedback fra dit publikum at du ved hvilken e-bog du skal skrive – og du får også en god fornemmelse af om publikummet vil købe den.


11. Lav et online kursus

Under den første Corona-nedlukning 2020 lavede jeg et online kursus i fridykning for undervandsjægere. “Det er vist en lille niche!” – skulle man tro. Men det er trods alt lykkes at sælge +250 online kurser på ca. 10 måneder…

Kurset solgte +100 billetter i early bird (987,-) og har solgt +100 billetter til fuld pris (1499,- ). Desuden har jeg solgt en smule til black friday (1299,-) – det har været en helt god beslutning at lave det kursus. 

Hvordan gjorde jeg? 

Jeg lavede mit online kursus direkte efter den opskrift som jeg fandt hos ThriveThemes der har online kurset “Course Craft”. Det virker – og virker virkelig godt! Hermed min klare anbefaling og link til kurset


Vil du høre fra mig næste gang jeg udgiver en guide eller et blogindlæg om online marketing?

ja tak button

6 tanker om “Tjen penge online – Guide til arbejde hjemmefra på nettet – 2021”

  1. Tak for kommentaren! Du har helt ret, Tue.Faktisk er der jo mindst 63 måder at tjene penge online. Jeg tror at jeg skal udvidet med 5-7 stykker (mindst) af de mest interessante. Jeg kigger især på aktier, digitale produkter og online coaching – og selvstændige uddybende artikler til hver af punkterne. Men du ved jo alt om udfordringerne mht tid som ny familie :).

 1. Hej, jeg fik et tilbud fra et firma i USA for at arbejede som freelancer for dem 15-20 timer om ugen, alt er godt, jeg kender dem rigtigt godt, men jeg har self et fultids arbejde her i danmark, jeg kan ikke self find ud af hvor skal jeg oplyse den her indkomst på min forskudsopgørelse. Har du et bud?

  1. Hej Stefan,
   Jeg ville tage fat i SKAT enten i deres telefonkø eller (hurtigere) på Twitter på kontoen @skattefar
   God fornøjelse,
   Morten

 2. Ganske dejlig og opdateret liste i de forskellige muligheder for at tjene lidt ekstra ved siden af, desværre ville jeg nu gerne se et ekstra punkt for den er helt up-to-date med dagens muligheder.

  For du nævner intet om bitcoins og de mange muligheder der er i denne online valuta…

  Man kan jo både vælge at investere i dem som aktier, bortset fra gevinsten stadig er skattefrit…

  Eller man kan selv mine/tjene dem, her har http://www.bitcoinworker.dk en ganske udmærket startup guide.

 3. Tak for artiklen Mortnen :-),

  -Men angående Bitcoin, så er det nemlig ligesom Forex(Valutahandle), og det vil sige det kan går up eller ned, så det er farligt at kikke på det som en investering, det er ligesom aktier som kan går op og så ned.

  -Det er mange bit penge hvor “investorer mister” interessen, og så er det ingen som vil købe dem, og hvis der er ingen som vil købe dem, så kan man jo ikke sælge dem, og så ham man tabt sine penge.

  -Men men men, der er faktsisk en måde, hvor man kan INVESTER in bit penge, jeg ved det lydder som om jeg modsiger mig selv, men lad mig forklarer.

  Hvis man tror på at fremtiden tilhører bitpenge og ikke sedler, så kan man nemlig lave en god investering, det er ligesom at være med fra starten da aktie market overhoved blive opfundet.

  Det man kunne gøre, er at fordele ens penge på alle de bit penge som findes
  ( Bitcoin er blot 1 blandt mange), og dermed er man helt garderet, meeeeen det kræver at man satser på, at fremtiden tilhører bitpenge.

  PS: Beklager stavefejl.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *